face Følg med på Facebook

OP, bedøvelse, neutralisering, mærkning, vacciner​

Operationer

Hos Søndersø Dyreklinik prioriterer vi at dygtiggøre os indenfor kirurgi. Vores dyrlæge Emilie er i gang med en 4-årig efteruddannelse som Master i Kirurgi på hund og kat.

Vi vægter højt at alle patienter og ejere føler sig trygge i vores operationsforløb, derfor har vi en helt specifik procedure vi gennemgår med alle patienter vi indlægger på vores klinik.

Før operationen

Når du skal indlevere dit dyr til operation hos os, skal det som regel møde ind fastet fra aftenen forinden. Dette vil du blive informeret om i telefonen, når du bestiller en tid.

Når I ankommer på klinikken på dagen, vil vi sørge for at veje patienten, så vi har den præcise dagsvægt, så vi kan beregne anæstesimængden til dit kæledyr helt nøjagtigt.

Dit kæledyr vil som regel blive modtaget af en dyrlæge. Dyrlægen vil foretage en sundhedsundersøgelse, her vil man også få en lille snak med dyrlægen, hvor evt. bekymringer og spørgsmål kan besvares. Dyrlægen vil også informere om risiko ved anæstesi og snakke om evt. præblodprøve.

Hvis man ønsker det, kan man efter aftale blive ved sit kæledyr, når denne får den første del af narkosen.

Bedøvelse

Vi følger altid de nyeste anæstesiprotokoller og holder os opdateret omkring nyeste viden. Alle patienter bliver vurderet individuelt og derfor planlægges bedøvelse særligt til den enkelte patient.

Der er meget stor forskel på at bedøve en stor eller lille patient, en ung eller gammel patient og der er store forskelle på hvad de enkelte racer kan tåle. Ydermere har det også meget at sige om patienten er syg inden den skal bedøves.

Præblodprøve

Vi anbefaler altid til alle vores patienter at få foretaget en blodprøve inden bedøvelse. Denne kan tages her på klinikken og vi har svar indenfor 15 min.

I denne blodprøve kan vi se forskellige ting såsom blodprocent og tegn på infektion. Vi kan se parametre der har stor betydning for dyrets evne til at kunne størkne dets blod hvilket er yderst vigtigt inden operationer da ukontrolleret blødning kan være fatalt for patienten.

Ydermere kan vi se på organparametre som fortæller om deres status og evt. deres evne til kunne håndtere en narkose.​

Under operationen

Når du går hjem og efterlader dit kæledyr hos os, tager vi dit kæledyr med ud bagved hvor vi vil lægge et venekateter i dit kæledyrs forben. Så snart vi er klar til at starte operationen, vil vi give den endelige bedøvelse igennem dette venekateter.

Derefter vil dit kæledyr få ilagt en tube i halsen, hvori den undervejs vil få ilt og anæstesigas, samt sikre frie luftveje. Dernæst vil dit kæledyr blive klippet og vasket i operationsområdet, så vi sikrer en så steril procedure som muligt.

Alle vores operationer udføres sterilt med brugen af korrekt en gangs materiale – her går vi ikke på kompromis.

Under alle operationer får vores patienter væske under vejs og vi har ALTID en sygeplejerske der står for overvågningen af patienten mens den er bedøvet.

Vi kan monitorere værdier så som hjerterate, EKG, blodtryk, iltmætning, CO2 udånding, vejtrækningsfrekvens, temperatur samt flere parametre.

Vi sørger altid for at dit dyr ligger varmt og godt under operationen, dette gøres bl.a. ved hjælp af varmepude, tæpper, rescuetæpper og sokker på alle poterne.

Der vil altid være en sygeplejerske til at monitorere dit dyr under opvågningen, så vi er sikker på at de vågner på bedste vis.

Hjemsendelse

Efter operationen vil du blive ringet op af dyrlægen, som vil informere dig om hvordan forløbet er gået og vil give dig et tidspunkt for hjemsendelse.

Når du kommer og henter dit kæledyr, vil dyrlægen også komme ud og give dig hjemsendelses instrukser.

Når du er tryg og har fået de spørgsmål du end måtte have besvaret, kan i stille og roligt tage hjem til en hyggelig eftermiddag på sofaen. Skulle der opstå spørgsmål eller bekymringer efterfølgende, kan i ringe til os i hele vores åbningstid, samt i dagene efter.​

Hvilke operationer tilbyder vi

Nogle af de operationer vi her på klinikken kan foretager er:

-​Neutralisering af handyr(kastration): Hund, kat, kanin, marsvin og rotter

-​Neutralisering af hundyr(sterillisation): Hund, kat, kanin, marsvin og rotter

-​Fremmedlegeme operation

-​Tarmresektion

-​Mavedrejning

-​Miltfjernelse

-​Kejsersnit

-​Amputation af tær

-​Amputation af hale

-​Fjerne af knuder

-​Fjernelse af mælkeliste

-​Fjernelse af øje

-​Cherry eye

-​Korrektion af hudfolder i ansigtet

-​Næseborsforstørrelse

-​Fjernelse af analkirtler

-​Navlebrok

-​Livmoderbetændelse

-​Urin eller blærestens operationer

-​Komplicerede sår

​Vaccinationer

Her på klinikken følger vi vaccinationsanbefalerne fra World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). I forbindelse med alle vaccinationer følger altid en grundig klinisk undersøgelse af dit dyr.

Hvalpe og killinger

Vaccineres ved 8, 12 og 16 uger og igen når de er omkring 8 måneder gammel.

Her vaccineres de med vores basis vacciner som beskytter mod:

  • ​Hundesyge
  • ​Parvovirus
  • ​Hepatitis

Ydermere gives her en vaccine mod leptospirose. Leptospirose er en infektion som fås fra rotter og mus, fra deres urin. Infektionen kan have alvorlige konsesvenser og det er samtidig det man kalder en zoonose, dvs. kan smitte fra dyr til menneske og infektionen er også farlig for mennesker.

Voksne hunde og katte

Vi anbefaler at hunde og katte vaccineres årligt. Det er ikke alle vacciner der nødvendige hvert år.

Tilvalgsvaccination

Rabies: Hvis du skal ud og rejse med dit dyr skal der gives en rabies vaccination 21 dage før udrejse samt der skal laves et kæledyrspas.

Kennelhoste vaccination: De fleste kenneler kræver for at kunne passe din hund at den er vaccineret mod kennelhoste.

Herpes: Man kan vælge at lade sin tæve vaccinere mod herpes i forbindelse med en drægtighed

Her på klinikken kan vi også vaccinere kaniner.

Neutralisering og mærkning

Katte

Vi anbefaler at alle katte mærkes med enten en øretatovering, en chip eller begge dele.

En øretatovering kan alle se og derved ved folk udefra at katten har en ejer. Dog kan en øretatovering blive utydelig og svær at læse med tiden.

Hvis man isætter en chip i sin kat, kan denne scannes ved en dyrlæge, internater og dyrenes beskyttelses kattefangere, og vi kan derved altid finde frem til kattens ejer.

Denne chip kan også bruges ved kattelemme så det kun er den enkelte kat der kan gå igennem netop denne kattelem. Folk ude fra kan dog ikke se hvis en kat kun er chip-mærket og derfor anbefaler vi, at en kat både øremærkes og chippes.

Vi anbefaler at alle katte neutraliseres. Dette har flere fordele, bl.a. at vi holder kattebestanden i Danmark nede, minimere risiko for spredning af FIV, da katten ikke parre sig efter neutralisation, samt er mindre tilbøjelig til at slås. Ligeså finder din kat ofte mere ro da den ikke skal reproducere sig selv.

Hunde

Det er lovpligtighed i Danmark at, hunde fra 8 ugers alder skal være chip-mærket.

Neutralisering på hunde er ikke så simpelt som på kat. Der er fordele og ulemper og disse kan være meget forskellige for den enkelte hund. Derfor anbefaler vi at du tager en snak med os om du bør neutralisere din hund.

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

​Veluddannede personale

Læs mere

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Ringe til os på
65 96 48 84 for at booke tid.

Kontakt os i dag og hør, hvordan vi kan hjælpe dig!

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du vil tale med en dyrlæge eller vil høre mere om vores priser. Vi står klar med råd og vejledning, hvis dit kæledyr skal besøge vores dyreklinik.​

Åbakkevej 5A, 5462 Morud

Klik her for rutevejledning

Følg os på sociale medier

Se billeder af vores hverdag. 

facebook (2)  instagram_46

Søndersø Dyreklinik V/ Sanne Kiilerich - CVR: 35289798